מעוניינים לנקות את הגריל גז שלכם ולשמור עליו בדרך הטובה ביותר? הנה כל מה שצריך לדעת
בשנים האחרונות, הגריל הפך לפריט חובה כמעט בכל בית. משפחות רבות עורכות אירועי “על האש” גדולים במיוחד, ומשקיעות בגריל גז איכותי,
אשר מאפשר להכין מטעמים רבים מכל סוג: בשריים, צמחוניים וטבעוניים כאחד. עם זאת, אחת השאלות המרכזיות בעניין של אחזקת הגריל, עולה דווקא אחרי האירוע: מהי הדרך הטובה ביותר לנקות ולשמור עליו, כך שיתפקד ברמה גבוהה לאורך שנים.
בכתבה זו, ננסה לענות על שאלות אלה, ולתת לכם את הדרך הטובה ביותר לטפל בגריל גז שלכם.
ניקיון הגריל גז שלכם
לכל הדעות, ניקיון הגריל גז הינו אחד הפרמטרים החשובים ביותר בשמירה על האיכות שלו לטווח הארוך. לכן, חשוב מאוד להשקיע בכך.
ראשית, לאחר כל שימוש בגריל, עליכם להוריד את השומן מרשתות הגריל. כאן, חשוב מאוד לציין כי אין לשרוף את השומן עם האש,
משום שפעולה זו עלולה לשרוף את הגריל כולו. מומלץ מאוד לבצע פעולה זו עם מברשת ייעודית לניקיון גריל, מכיוון שניקיון הרשת עם מברשת שאינה מתאימה,
עלול לגרום נזק לשני הכיוונים: למברשת ולגריל גם יחד.
לאחר שהתקררה, הוציאו את רשת הצלייה והשרו אותה במים חמים עם סבון כלים במשך הלילה.
כך, כל שאריות השומן יירדו ממנה באופן סופי.
לאחר כל 4-5 שימושים בגריל גז, חשוב לנקות גם את גוף הגריל. זאת, משום ששימוש רב בגריל ללא ניקיון, יגרום לסתימה של פתחי האוורור,
על ידי שאריות אוכל מפוחם ושומן. מן הצד השני, גם החזקת הגריל לזמן ממושך ללא שימוש, דורש ניקיון של גופו לפני השימוש.
זאת, בשל הצטברות של אבק וקורי עכביש על המבערים.
בכל אופן, חשוב לציין כי גם פירוק תדיר מדי של הגריל לשם ניקוי, עלול לגרום לו לנזקים. לכן,
חשוב להקפיד על איזון בין ניקיון בצורה עדינה ומספקת לבין שמירה על הגריל כיחידה אחת.
אחסון הגריל גז
כידוע, דווקא שימוש תדיר בגריל (לצד ניקוי באופן תדיר) שומר עליו בצורה הטובה ביותר. עם זאת, אם בכוונתכם לאחסן את הגריל לזמן ממושך,
חשוב להקפיד על כמה עקרונות אשר ישמרו על איכותו בזמן חוסר השימוש.
ראשית, הורידו את הרשתות ואת משולשי החימום ונקו אותם היטב עם מים וסבון כלים. לאחר שנוקתה והתייבשה,
מומלץ מאוד לעבור על הרשת עם שמן למאכל, במטרה להגן עליה מפני חלודה.
בנוסף, חשוב לנקות את מכסה הגריל גז, אך עם מים וסבון בלבד, ולא עם תכשירי ניקוי אגרסיביים יותר.
לפני האחסון, וודאו היטב כי המסכה סגור בצורה מיטבית. בנוסף, רבים ממליצים לשים קצת חול במגד ניקוז השומן של הגריל,
על מנת למנוע הצטברות של שומן בתבנית הגריל.